Aanmelden uitstapjes

Onze uitstapjes in juni

Woensdag 5 juni. Avondtocht: Scheveningen

Scheveningen is in de avond ook mooi. We gaan genieten van de kust, flaneren op de boulevard en kijken naar de meeuwen en de boten op zee. Hopelijk krijgen we nog een fraaie zonsondergang te zien!

Vertrek: 18.00 u. (U wordt opgehaald tussen 17.00 en 18.00 u.)
Reiskosten: € 8,50


Donderdag 13 juni. Dagtocht: Madurodam

Madurodam in Den Haag heeft eigenlijk geen introductie nodig. In deze miniatuurversie van Nederland kijkt u uw ogen uit. Alles is gebouwd op een schaal van 1 op 25. U ziet bekende gebouwen en plekken van onze grote steden en nog veel meer. U moet het zelf zien en dat is precies wat we vandaag gaan doen! Madurodam is prima toegankelijk. Het hele park is gelijkvloers en vanaf de bovenring via een licht hellend pad te bereiken. De restaurants zijn toegankelijk voor rolstoelen en er zijn invalidentoiletten.

Vertrek: 10.30 u. (U wordt opgehaald tussen 9.45 en 10.30 u.)
Reiskosten: € 24,45 (inclusief entree met korting)


Dinsdag 18 juni. Middagtocht: Loosdrechtse Plassen

Op de heenweg volgen we de Vecht, komen langs het fraaie kasteel Nijenrode en gaan dan richting Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen. Onderweg passeren we kasteel Sypesteyn. Via Oud-Loosdrecht en Kortenhoef rijden we naar Ankeveen aan de Ankeveense plassen. Dit hele plassengebied is ontstaan door turfwinning op de voormalige veengronden. Op de terugweg sluiten we weer aan op de Vecht en gaan we via Uitermeer en Nederhorst den Berg op huis aan.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8,50


Vrijdag 21 juni. Middagtocht: Heksenwaag te Oudewater

De Waag van Oudewater werd in 1482 gebouwd als goederenwaag. Van de 16de tot in de 18de eeuw werden hier personen gewogen die van hekserij werden beschuldigd, vandaar de naam Heksenwaag. Gelukkig werd niemand er ooit als heks veroordeeld. Tegenwoordig is de Heksenwaag een toeristische attractie. Bezoekers krijgen er een “Certificaet van Weginghe” waarop staat dat de gewogene niet te licht bevonden is en dus geen heks is. Op de bovenverdieping van het waaggebouw is een tentoonstelling over heksenvervolging in Europa ingericht. Alleen de begane grond is toegankelijk voor rollators. Gratis toegang voor houders van een Museumkaart. Vergeet hem niet mee te nemen!

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 15,00 (inclusief entree); € 8,50 met Museumkaart


Vrijdag 28 juni. Middagtocht: De Kersenhof

We bezoeken dit keer de Kersenhof in Raamsdonk waar men heerlijke zoete zwarte kersen teelt. We starten met koffie, thee of sap met een heerlijk kersengebakje en daarna een beeldpresentatie over het bedrijf. Aansluitend maken we met z'n allen een rondrit met het treintje door de boomgaard. En natuurlijk gaat u niet weg zonder een puntzak met kersen. Er is verder gelegenheid om de winkel te bezoeken en van een eenvoudige lunch te genieten. De Kersenhof is geschikt voor rollators, behalve de boomgaard waar u van het treintje gebruik kunt maken. De Kersenhof heeft een herentoilet en twee damestoiletten, maar geen invalidentoilet.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 18.00 (inclusief vermelde consumpties, presentatie en rondrit)


Aanmelden 

Bent u een minder mobiele oudere woonachtig in de wijken Rivierenwijk, Hoograven, Tolsteeg, Bokkenbuurt, Rotsoord en Lunetten in Utrecht-Zuid en wilt u graag mee met een uitstapje, dan kunt u hieronder uw gegevens invullen en aangeven welke uitstapjes uw voorkeur hebben. Doe dit aub vóór het eind van de hieronder vermelde uiterste inzenddatum. 

Graag ook uw aandacht voor het volgende: 

Vindt u het gezellig om een vriend of vriendin, een buurvrouw of een familielid mee te nemen? Dat kan. Maar dan wel allemaal tegelijk opgeven op het aanmeldingsformulier! Onze chauffeurs en gastvrouwen staan weer helemaal voor u klaar. 

Indien u en/of degene die eventueel met u meegaat een rollator meeneemt wilt u dit dan ook vermelden? Dit is namelijk van essentieel belang bij het maken van een plaatsindeling. 

Het is ook deze maand wenselijk dat u meerdere data opgeeft. Wanneer u slechts 1 uitstapje opgeeft is de kans groot dat u niet mee kunt. Dus vergroot uw kans en geef meerdere keuzes op. Als u mee kunt krijgt u een bevestigingskaartje thuisgestuurd waarop staat vermeld op welke datum u bent geboekt. Op het kaartje staat, voor het geval u dat nodig heeft, ook een telefoonnummer.
Let op: heeft u voor de betreffende maand geen kaartje ontvangen, dan kunt u helaas niet mee omdat door de vele aanmeldingen de reis is volgeboekt. 

Wij verzoeken u de ritkosten tijdens de koffiepauze contant en met gepast geld te betalen aan de gastvrouw. 

Onderweg kan iemand niet goed worden of zelfs een ambulance nodig hebben. Het is dan ook van belang een lijst van medicijnen die u gebruikt altijd bij u te hebben. Deze lijst is verkrijgbaar bij uw apotheek. Het is verstandig om voor noodgevallen ook het telefoonnummer van uw huisarts en een telefoonnummer van een familielid dat overdag bereikbaar is bij u te dragen. Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Uiterste inzenddatum: vrijdag 26 april