Aanmelden uitstapjes

Onze uitstapjes in augustus

Vrijdag 9 augustus. Middagtocht: Woudrichem

Een bezoek aan Woudrichem is zeer de moeite waard. Dit prachtige oude vissersplaatsje, nog geheel omzoomd door de oude stadswallen met poorten, heeft een historische haven en nog veel oude gebouwen waaronder het oude raadhuis. We zoeken een leuk plekje uit voor de koffie. U kunt ook de molenwinkel bezoeken of het daarnaast gelegen Visserijmuseum (entree € 3,50 contant, rolstoellift aanwezig).

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8,50


Maandag 12 augustus. Dagtocht: Stranduitje Kijkduin

Ga mee op dit geheel verzorgde stranduitje van het Nationaal Ouderenfonds! U wordt vanaf 11.00 uur bij "Strandtent 14" op Kijkduin ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak, gevolgd door een welkomstwoord van het Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of fruitsap en fruit. Daarna kunt u weer het strand op of naar het Juttersmuseum op de Duin (indien geopend). Om 14.30 uur gaan we weer op huis aan.

Vertrek: 10.00 u. (U wordt opgehaald tussen 9.15 en 10.00 u.)
Reiskosten: € 25,00 (inclusief vervoer, vertier en genoemde consumpties)


Woensdag 21 augustus. Middagtocht: Pannenkoekenrestaurant " 't Vossenhol"

In de bossen van “Oud Valkeveen”, naast het bekende speelpark, kunt u genieten van de heerlijke pannenkoeken van het gezellige restaurant " 't Vossenhol". Het menu biedt een ruime keuze aan pannenkoeken en andere lunchgerechten. Bij mooi weer kunt u ook plaats nemen op het grote terras. Het restaurant is prima toegankelijk per rollator.

Let op: woensdag 21 augustus is de juiste datum. In de papieren folder staat per abuis een verkeerde datum vermeld.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8,50


Dinsdag 27 augustus. Middagtocht: De hei in bloei

Vandaag gaat de reis naar de Veluwe. Bossen en bloeiende heidevelden strekken zich uit van Arnhem tot Zwolle. Met een beetje geluk krijgen wij het damhert te zien!

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8,50


Vrijdag 30 augustus. Middagtocht: Pyramide van Austerlitz

Ons doel deze middag is de alom bekende Pyramide van Austerlitz, in 1804 gebouwd door de troepen van generaal Marmont als eerbetoon aan zijn held Napoleon Bonaparte. Er zijn diverse manieren waarop u zich in dit bosrijke gebied kunt vermaken: op het terras van het restaurant met uitzicht op de bossen en de grote speeltuin, of in het bezoekerscentrum. Misschien heeft u zelfs wel zin in een kleine boswandeling om het monument te zien. Het restaurant en terras zijn goed toegankelijk per rollator. De kortste looproute naar het monument is een bospad aan de achterzijde van de parkeerplaats. Het monument zelf en het terrein eromheen zijn alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8.50


Aanmelden 

Bent u een minder mobiele oudere woonachtig in Rivierenwijk, Hoograven, Tolsteeg, Bokkenbuurt, Rotsoord en Lunetten in Utrecht-Zuid en wilt u graag mee met een uitstapje, dan kunt u hieronder uw gegevens invullen en aangeven welke uitstapjes uw voorkeur hebben. Doe dit aub vóór het eind van de hieronder vermelde uiterste inzenddatum. 

Graag ook uw aandacht voor het volgende: 

Vindt u het gezellig om een vriend of vriendin, een buurvrouw of een familielid mee te nemen? Dat kan. Maar dan wel allemaal tegelijk opgeven op het aanmeldingsformulier! Onze chauffeurs en gastvrouwen staan weer helemaal voor u klaar. 

Indien u en/of degene die eventueel met u meegaat een rollator meeneemt wilt u dit dan ook vermelden? Dit is namelijk van essentieel belang bij het maken van een plaatsindeling. 

Het is ook deze maand wenselijk dat u meerdere data opgeeft. Wanneer u slechts 1 uitstapje opgeeft is de kans groot dat u niet mee kunt. Dus vergroot uw kans en geef meerdere keuzes op. Als u mee kunt krijgt u een bevestigingskaartje thuisgestuurd waarop staat vermeld op welke datum u bent geboekt. Op het kaartje staat, voor het geval u dat nodig heeft, ook een telefoonnummer.
Let op: heeft u voor de betreffende maand geen kaartje ontvangen, dan kunt u helaas niet mee omdat door de vele aanmeldingen de reis is volgeboekt. 

Wij verzoeken u de ritkosten tijdens de koffiepauze contant en met gepast geld te betalen aan de gastvrouw. 

Onderweg kan iemand niet goed worden of zelfs een ambulance nodig hebben. Het is dan ook van belang een lijst van medicijnen die u gebruikt altijd bij u te hebben. Deze lijst is verkrijgbaar bij uw apotheek. Het is verstandig om voor noodgevallen ook het telefoonnummer van uw huisarts en een telefoonnummer van een familielid dat overdag bereikbaar is bij u te dragen. Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Uiterste inzenddatum: vrijdag 21 juni