Aanmelden uitstapjes

Onze uitstapjes voor de maand oktober

Vrijdag 5 oktober. Avondtocht: Kijkduin

We maken weer een tochtje naar zee om even uit te waaien en de frisse zeelucht op te snuiven. Afhankelijk van het weer maken we eventueel een wandelingetje. We hopen natuurlijk dat we ook nog een fraaie zonsondergang te zien zullen krijgen!

Vertrek: 18.00 u. (U wordt opgehaald tussen 17.00 en 18.00 u.)

Reiskosten: € 8,50

 

Donderdag 11 oktober. Middagtocht: Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth, een prachtig gelegen waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn, dateert van 1300. Tot de aanleg van de dijken in 1634 lag het kasteel op een eiland in de Rijn. U betreedt de burcht geheel volgens traditie via de ophaalbrug van het poorthuis. In de voorburcht bent u in het sfeervolle kasteelcafé welkom voor de lunch, koffie, thee, een hapje en een drankje. Indien gewenst kunt u ook het kasteel zelf en het museum Veluwezoom bezoeken. De entree dient u bij de kassa te betalen. De voorburcht en kasteelcafé De Zalmen zijn toegankelijk met rollator. Het kasteel, de winkel en het museum zijn alleen bereikbaar met trappen. Liften en een invalidentoilet zijn helaas niet aanwezig.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8,50 (exclusief eventuele entreeprijs van € 11.50 voor het kasteel en museum)

 

Vrijdag 19 oktober. Middagtocht: Elburg

Ooit was Elburg een Hanzestad, een belangrijke vissers- en handelsplaats die rechtstreeks op de Zuiderzee uitkeek. Eind 14e eeuw was het een vesting met grachten, muren en een aantal verdedigingstorens. Elburg heeft een kleine visserijhaven met havenkom in de nabijheid van de Vischpoort. Door de afsluiting van de Zuiderzee en later de inpoldering is Elburg de visserij in de tweede helft van de vorige eeuw kwijt geraakt. We maken met de bus een korte rondrit door het oude stadscentrum, gevolgd door een bezoek aan de pittoreske haven.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 8,50

 

Dinsdag 23 oktober. Middagtocht: Zandsculpturenfestijn

We gaan genieten van het unieke Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema voor dit jaar is “Hollandse Meesters”. Ook zal er aandacht zijn voor 125 jaar van Gogh. Rondom de zandsculpturen bevindt zich een fraaie tuin, overal mooi gekleurd met diverse bloemen en planten. Hier zult u zich niet snel vervelen!

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)

Reiskosten: € 18,00 (inclusief entree)

 

Dinsdag 30 oktober. Middagtocht: Kaaspakhuis Woerden

Nieuw in Woerden en uniek in Nederland is het Kaaspakhuis, waar alles op het gebied van kaas aanwezig is. Een gids neemt je mee in het verhaal van het moderne kaasmaken. Als de kaasmaker aanwezig is kunt u met eigen ogen zien hoe dit in z'n werk gaat. Ook kunt u een kijkje nemen in de kaasopleg op de bovenverdieping, waar 70 ton aan kaas ligt te rijpen. Als u moeite heeft met de steile trap naar boven dan kan deze opleg ook bekeken worden vanaf de begane grond door glazen plafondplaten. Een lift is niet aanwezig. De begane grond is toegankelijk per rollator en beschikt over een invalidentoilet.

Vertrek: 13.00 u. (U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 u.)
Reiskosten: € 14.50 (inclusief entree)

 

Aanmelden 

Bent u een minder mobiele oudere woonachtig in Utrecht-Zuid en wilt u graag met een uitstapje, dan kunt u hieronder uw gegevens invullen en aangeven welke uitstapjes uw voorkeur hebben. Doe dit aub vóór het eind van de hieronder vermelde uiterste inzenddatum. 

Graag ook uw aandacht voor het volgende: 

Vindt u het gezellig om een vriend of vriendin, een buurvrouw of een familielid mee te nemen? Dat kan. Maar dan wel allemaal tegelijk opgeven op het aanmeldingsformulier! Onze chauffeurs en gastvrouwen staan weer helemaal voor u klaar. 

Indien u en/of degene die eventueel met u meegaat een rollator meeneemt wilt u dit dan ook vermelden? Dit is namelijk van essentieel belang bij het maken van een plaatsindeling. 

Het is ook deze maand wenselijk dat u meerdere data opgeeft. Wanneer u slechts 1 uitstapje opgeeft is de kans groot dat u niet mee kunt. Dus vergroot uw kans en geef meerdere keuzes op. Als u mee kunt krijgt u een bevestigingskaartje thuisgestuurd waarop staat vermeld op welke datum u bent geboekt. Op het kaartje staat, voor het geval u dat nodig heeft, ook een telefoonnummer.
Let op: heeft u voor de betreffende maand geen kaartje ontvangen, dan kunt u helaas niet mee omdat door de vele aanmeldingen de reis is volgeboekt. 

Wij verzoeken u de ritkosten tijdens de koffiepauze contant en met gepast geld te betalen aan de gastvrouw. 

Onderweg kan iemand niet goed worden of zelfs een ambulance nodig hebben. Het is dan ook van belang een lijst van medicijnen die u gebruikt altijd bij u te hebben. Deze lijst is verkrijgbaar bij uw apotheek. Het is verstandig om voor noodgevallen ook het telefoonnummer van uw huisarts en een telefoonnummer van een familielid dat overdag bereikbaar is bij u te dragen. Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Uiterste inzenddatum: vrijdag 24 augustus

Contacteer Ons