Reisverslagen

Reisverslag van een pannenkoekenrit

Reisdatum: donderdag, 12 maart 2020. 
Tekst: Ingo Heinen. Foto's:  An Scherrenberg. 

De eerste voorjaarsrit met lekker veel zon in 2020 mochten we vandaag rijden. Wat past bij een mooie rit? Pannenkoeken natuurlijk! Altijd lekker en te genieten met tal van variaties. Eigenlijk was ons doel pannenkoekrestaurant 't Vossenhol naast speeltuin oud Valkenveen, maar helaas waren beide vandaag gesloten. Daarom niet getreurd en na kijken op de telefoon werd al snel een mooi alternatief gevonden. Pannenkoekboerderij de Wildenburg in Baarn was ook erg leuk en lekker. We werden hartelijk ontvangen en de pannenkoeken smaakten heerlijk. 

Ons gezelschap had weer veel plezier met elkaar en genoot van het mooie uitzicht onderweg. Met het prachtige landschap blijft Utrecht toch echt de mooiste en meest veelzijdige provincie in Nederland. We hebben van alles gezien, van kleine polders tot mooie heidelandschappen en uiteraard de bossen. Tijdens de rit werden de gasten volop verwend met lekkers door gastvrouw An Scherrenberg. We zagen de natuur uitlopen en al vele bomen die in de knop staan of zelfs al bloeien. Ooievaars zagen we ook scharrelen naar lekkers en uiteraard ook molens en forten bekeken en over een kanonsdijk gereden. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer een nieuwe rit rijden want met alle Corona perikelen en de maatregelen die onze regering adviseert kan het wel een tijdje duren voordat de volgende rit weer gereden kan worden. Hopelijk tot snel weer ziens!

Met vriendelijk groet, An Scherrenberg (gastvrouw) en Ingo Heinen (chauffeur).

 

Reisverslag van het eerste uitstapje van 2020: een verrassingstocht!

Reisdatum: woensdag, 4 maart 2020. 
Door Marieke van der Mark, gastvrouw. 

Nadat we vanmorgen met de bus alle gasten hadden opgehaald zijn we naar Nieuwegein gereden om daar onze tocht te starten met een mooie rit langs de Lek over Lekdijk.  Onderweg was al goed te zien dat de lente in aantocht is. Het gras is al helder groen, de krokussen staan er prachtig bij, sommige bomen staan al in bloei en de ooienvaars waren al druk bezig om hun nesten te bouwen. Het gevoel van de lente werd versterkt door de zon die de hele dag speciaal voor ons geschenen heeft.

De eerste stop werd gemaakt bij Schoonhoven. Wist u dat Schoonhoven al bijna 700 jaar bestaat en dat het ook wel de zilverstad wordt genoemd? Dit omdat in de 17de en 18de eeuw er zich veel zilversmeden vestigden. Schoonhoven huisvest dan ook de internationale kunstnijverheidsschool voor goud- en zilversmeden.

Bij het prachtige pontje van Schoonhoven hebben we een heerlijke lunch genuttigd in een zeer klantvriendelijk restaurant met uitzicht op de Lek.

De rit vervolgde zich door het groene hart richting Gouda wat natuurlijk bekend staat om de goudse kaas, de stroopwafels, pijpen, kaarsen en historische binnenstad. In overleg met de gasten heeft de chauffeur de gasten afgezet bij het centrum waar ze een half uur konden rondkijken in eigen tempo.

Helaas kwam de dag toen alweer tot een einde en zijn we via verschillende binnenwegen weer naar Utrecht gereden en hebben we elke gast weer netjes thuis gebracht.

Uw chauffeur Ingo en begeleidster Marieke bedanken alle gasten van de rit voor een gezellige zonnige dag en hopen de volgende keer weer zo'n mooie dag met u te beleven.

 

Reisverslag van een middagtocht naar Garderen

Reisdatum: donderdag, 24 oktober 2019. 
Door Ingo Heinen, chauffeur. 

Vandaag gingen we naar het zandsculpturenfestival in Garderen. Voordat we naar binnen gingen hebben we genoten van iets lekkers en uiteraard een drankje. Nadat  chauffeur Ingo de entreekaartjes had uitgedeeld kon iedereen op eigen tempo de tentoonstelling bekijken en genieten van de mooie tuin. Ook dit seizoen zijn er weer prachtige zandbeelden gemaakt, zie de foto's hieronder en in het foto album

Na een fijn verblijf ging de bus om 16:00 uur naar radio Kootwijk waar we in de verte de prachtige kathedraal van de moderne tijd kon worden bewonderd. Kathedraal zult u denken. Ja, het gebouw was echt bedoeld als een eerbetoon aan de moderne techniek. Wat een wonder! Nu kon men voor het eerst een radiosignaal versturen en ontvangen van Nederlands Indiƫ. Na een korte uitleg werd nog een stuk over de zandpaden van de Veluwe gereden, waarna we weer richting Utrecht gingen. Iets over 18:00 uur werd de eerste deelnemer weer veilig voor de deur afgezet en hadden we weer een voldane vakantiedag achter de rug.

 

Reisverslag van een Verrassingstocht

Reisdatum: dinsdag, 17 september 2019. 
Door Ingo Heinen, chauffeur. 

Vandaag zijn we naar slot Loevestein gereden via Houten en het eiland van Schalkwijk, een eiland die door de gemeente houten bewaard wordt als een uniek stukje Nederland. In plaats van grootschalige huizenbouw inclusief ontsluiting via een afslag op de A 27 heeft men bewust gekozen om dit eiland moeilijk toegankelijk te houden. 

Na de overtocht met het pontje naar Culemborg via de Diefdijk en Asperen het pontje bij Herwijnen genomen en via de fraaie uiterwaarden van Waal en Maas bij kasteel Loevestein gekomen waar we lekker hebben geluncht. Kasteel Loevestein heeft een bewogen geschiedenis achter de rug van 650 jaar. Meest bekende is misschien wel de ontsnapping van Hugo de Groot in zijn boekenkist uit dit kasteel die toen diende als gevangenis voor politiek andersdenkende of anders gelovende kopstukken uit Nederland. Hugo de Groot was een van de meest befaamde rechtsgeleerden die de wereld heeft gekend. Aan hem hebben wij het principe van de vrije zee te danken (Liber Marum). Een rechtsidee wat wereldwijd is ingevoerd dankzij het heldere denken van Hugo de Groot. Kortom, een uitstap met de Zuidbus is niet alleen erg gezellig maar ook nog eens leerzaam.  

Na een kleine wandeling - uiteraard rekening houdend met de rollators die we bij ons hadden - gingen we huiswaarts via een mooie omweg en wederom een pontje naar Schoonrewoerd, Leerdam en Everdingen. Om uiteindelijk te eindigen bij onze laatste stop in Vreeswijk bij Luigi de ijssalon. Na een lekker ijsje is iedereen weer fijn thuis gebracht en kon de bus weer veilig op zijn plek gebracht worden en waren uw chauffeur Ingo en zijn begeleidster Marieke zeer tevreden met deze geslaagde trip. Graag tot de volgende keer waarin we U weer graag begroeten als onze gewaardeerde gast.

.