Reisverslagen

Reisverslag van een Verrassingstocht
Reisdatum: dinsdag, 17 september 2019. 
Door Ingo Heinen, chauffeur.
 

Vandaag zijn we naar slot Loevestein gereden via Houten en het eiland van Schalkwijk, een eiland die door de gemeente houten bewaard wordt als een uniek stukje Nederland. In plaats van grootschalige huizenbouw inclusief ontsluiting via een afslag op de A 27 heeft men bewust gekozen om dit eiland moeilijk toegankelijk te houden. 

Na de overtocht met het pontje naar Culemborg via de Diefdijk en Asperen het pontje bij Herwijnen genomen en via de fraaie uiterwaarden van Waal en Maas bij kasteel Loevestein gekomen waar we lekker hebben geluncht. Kasteel Loevestein heeft een bewogen geschiedenis achter de rug van 650 jaar. Meest bekende is misschien wel de ontsnapping van Hugo de Groot in zijn boekenkist uit dit kasteel die toen diende als gevangenis voor politiek andersdenkende of anders gelovende kopstukken uit Nederland. Hugo de Groot was een van de meest befaamde rechtsgeleerden die de wereld heeft gekend. Aan hem hebben wij het principe van de vrije zee te danken (Liber Marum). Een rechtsidee wat wereldwijd is ingevoerd dankzij het heldere denken van Hugo de Groot. Kortom, een uitstap met de Zuidbus is niet alleen erg gezellig maar ook nog eens leerzaam.  

Na een kleine wandeling - uiteraard rekening houdend met de rollators die we bij ons hadden - gingen we huiswaarts via een mooie omweg en wederom een pontje naar Schoonrewoerd, Leerdam en Everdingen. Om uiteindelijk te eindigen bij onze laatste stop in Vreeswijk bij Luigi de ijssalon. Na een lekker ijsje is iedereen weer fijn thuis gebracht en kon de bus weer veilig op zijn plek gebracht worden en waren uw chauffeur Ingo en zijn begeleidster Marieke zeer tevreden met deze geslaagde trip. Graag tot de volgende keer waarin we U weer graag begroeten als onze gewaardeerde gast.

.

meer...