Reisverslagen

Reisverslag van een Verrassingstocht
Reisdatum: dinsdag, 4 april 2017. 
Door Ingo Heinen, chauffeur.
 

De verrassingstocht van dinsdag 4 april begon zoals het hoort met een fijn zonnetje. Het opofferen van de worst aan de heilige Clara was zeer succesvol en we waren gezegend met mooi uitgangsweer. Nadat we iedereen hadden opgehaald gingen we op weg naar... dat wou dus niemand weten. We reden een tijdje over mooie wegen, langs een landschap met fris ontluikend groen en prachtige boerderijen. Typische Utrechtse landschappen die extra mooi zijn omdat bijna alles in bloei staat. Wie Utrecht zegt, denkt natuurlijk ook aan de dijkwegen met hun mooie uitzicht op de Lek. De rivier is tegenwoordig weer op vele plekken in zijn natuurlijke staat teruggebracht met mooie uiterwaarden, dode armen, bosjes, slikken afgewisseld met graslanden. Kortom een natuurparadijs. 

Rijdend door dit typische rivierenlandschap Op het terras in Schoonhoven kwamen we aan bij het pontje in de hoop om daar lekker te lunchen met uitzicht op de Lek, maar helaas was die gesloten. Maar daarom niet getreurd, óp naar de binnenstad met vrij parkeren (waar vind je dat nog in Utrecht?). Nabij het Bastion iedereen uitgeladen en lopend door een leuke winkelstraat met nou eens zelfstandige winkeliers in plaats van de bekende ketens. Op de Dam vonden we een leuk terrasje van café de Blauwe Duif met aardige bediening en leuke prijsjes. U kunt nu vast al raden wat onze bestemming is. Een laatste aanwijzing: er staat een museum dat een edelmetaal tentoonstelt. Ja helemaal goed, we zijn in Schoonhoven, de zilverstad! Zilver in het Zilvermuseum.

Na het gezellig samenzijn en nuttigen van verfrissingen en een hapje, heeft de groep zich opgesplitst. Enkele dames gingen mee naar het Zilvermuseum en anderen gingen het stadje verder verkennen. Na een uurtje kwamen we elkaar weer tegen op de Dam en liepen gezamenlijk naar de bus. De terugreis voerde ons nog wat verder westelijk lang plaatsjes als Oudewater, Cabouw, Polsbroek, Vlist, Haastrecht, om uiteindelijk via een grote omweg weer thuis te belanden. De complimenten voor deze prachtige rit bleven maar komen, iedereen heeft een mooie dag meegemaakt en was zeer tevreden.

meer...

Reisverslag van middagtocht Kringloopwinkel Het Goed
Reisdatum: dinsdag, 5 april 2016.
Door Ingo Heinen, chauffeur.
 

Op dinsdag 5 april maakten we een geslaagde tocht naar Harderwijk. Het ophalen ging lekker vlot en zo konden we mooi op tijd beginnen aan ons avontuur.

We reden binnendoor naar Amersfoort waarbij we genoten van de bloesems en andere ontluikende natuurdingen. Bij Amersfoort reden we de A28 op, met als doel kringloopwinkel Het Goed. Na daar een uur te hebben rondgelopen besloten we om door te rijden naar het oude centrum van Harderwijk. We hebben daar lekker gewandeld en uitgebreid genoten van een late lunch met koffie op een verwarmd terrasje. Dit was reuze gezellig; er werd veel gekletst en de sfeer was bijzonder goed. Daarna hebben we met z'n allen weer een tijdje door Harderwijk gewandeld, waarbij we onder meer de Vischpoort met zijn vuurtorenlicht hebben gezien en de oude muurhuisjes (vrij uniek dat deze nog bestaan).

De Linnaeustoren bewonderd met het borstbeeld van de beroemde Zweedse geneesheer en plantkundige. Carl von Linné, zoals hij oorspronkelijk heette, heeft zijn naam tijdens zijn promovendum periode op de toenmalige universiteit van Harderwijk gelatiniseerd tot Carolus Linnaeus, en zo kennen wij hem uit de geschiedenisboekjes. Zijn werk als plantkundige heeft hem wereldberoemd gemaakt. Hij kwam als eerste met een goede onderverdeling van alle soorten zoals wij die nu ook nog gebruiken.

Op de terugweg hadden we helaas file op de A28 zodat we pas rond 19:00 uur de dames hadden thuisgebracht. Gelukkig vond niemand dat een probleem. Men heeft volop genoten van dit frisse uitstapje.

meer...

Reisverslag van middagtocht Het Gooi

Reisdatum: dinsdag, 13 oktober 2015.
Door Ingo Heinen, chauffeur.

We gingen zoals gepland naar het Gooi. Henny stond al keurig bij de bus mij op te wachten. We waren ruim op tijd en dankzij de goede hulp van Henny hadden we in no time iedereen opgepikt.

We hebben eerst het graf van Prins Friso bezocht in Lage Vuursche. Helaas was niemand aanwezig bij het mooie kattenhotel in Lage Vuursche dus die konden we niet bekijken. Daarna langs paleis Soestdijk gereden (2x) en in de Generaal (het voormalig buurtstationnetje in Baarn) hebben we lekker koffie gedronken en gebak gegeten. Toen ik even buiten mijn pijpje opstak heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om uitgebreid een schitterende oude Jaguar E-type te fotograferen.

Daarna zijn we naar Naarden gereden en hebben we vanuit de bus de vestingwerken bekeken. Waarna het weer tijd werd om richting Utrecht te rijden. In Baarn en in Soest heb ik de passagiers verblijd met een klein lesje Nederlandse geschiedenis en ze gewaarschuwd dat ze nog een overhoring zouden krijgen vlak voordat ze thuis kwamen. Ze hadden goed opgelet want de vraag die ik stelde daar had ik niks over verteld en dat wisten ze mij direct te vertellen.

De sfeer was erg goed en iedereen heeft het prettig gehad. Ik heb het prima naar mijn zin gehad, het was erg leuk om te doen.

meer...